Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2014 17:23 - Lunchbox или как да храним децата си здравословно
Автор: konspiratora Категория: Други   
Прочетен: 3485 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.10.2014 17:24


Всеки родител приема, че той може да се храни с боклуци, но когато става дума за децата ни винаги искаме най-доброто за тях. Въпреки това, понякога чисто технически не можем да им го предложим. Така например храненето през деня се превръща в мисия невъзможна и често се прибягва до обяд под формата на пица на парче (съдържаща неизвестни продукти), мацна баничка (в която вместо масло има маргарин и бог знае още какво), божа с аспартам, "ресторанти" за бързо хранене, хамбургери с месо което не е месо, картофки, които са с тонове сол пържени в хидрогенирани мазнини... да продължавам ли?
  Това което наскоро открих е Lunchboxh - кутии за за храна. Ще се запитате - какво кутията за храна може да промени в ужастната среда в която вредната храна никне сякаш по дърветата. Може и още как!

image

  Каква е идеята?
Lunchboxh (в превод кутия за обяд) представлява кутия с размерите на лаптоп, в която има няколко по-малки кутийки. Всяка от тях с различен размер и цвят. Тази кутия ви дава няколко предимства в здравословното хранене:
  Първо - кутията дава възможност бързо, лесно и сигурно да се носи обяд в училище без опасност от разсипване, миризма или тотална бъркотия, която може да настъпи в една обикновена кутия.
Второ - размера на вътрешните кутийки и цвета им показва какъв тип храна и в какви количества е желателно да се консумират. Така кутията сама поставя една начална рамка за отношенията между мазнини, въглехидрати, белтъчини.
  Трето - кутията е напълно безвредна. Тя не отделя в храната остатъчни продукти,които обикновените пластмасови продукти отделят. Така сте напълно защитени от отрови като БИФЕНОЛ.
  Четвърто - Все пак говорим за училище и ритането на чантите в коридора е нещо нормално. Е, тези кутии издържат на натоварвания каквито учениците не са способни на окажат на кутията. Направени са удари и дурако устойчиви - точно като за родните училища. Но... не са родни, а са американски.
  Надявам се, скоро вместо противния стол, в който не рядко децата дори се натравят (и ги гледаме по bTV) в училище да се създаде култура на хранене чрез повишаване на качество на живот.

image




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: konspiratora
Категория: Други
Прочетен: 105083
Постинги: 20
Коментари: 51
Гласове: 87
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930